6 grunde til, at en-til-en møder ikke er en god feedback-metode

Prøv Visma Engage gratis     

Skrevet af: Lydia Watson

Logger du også ind mandag morgen, ser på din kalender og... sukker? For mange af os er en dag tilplastret med møder en regelmæssig begivenhed, hvilket gør det umuligt at udføre fokuseret arbejde. Arbejder du samtidig i en nystartet virksomhed, har du sikkert mere travlt end de fleste.

Det er et problem for mange ledere, hvor endeløse en-til-en møder synes uundgåelige. Men er de i grunden også den mest effektive måde at indsamle feedback på?

Argumenter for en-til-en-møder

Medarbejdere har behov for 1:1-møder, og får de dem regelmæssigt, er de 3x mere tilbøjelige til at engagere sig i deres arbejde og arbejdsplads. Derudover bidrager 1:1-møder til at øge produktiviteten og overskuddet og reducerer udskiftningen af medarbejdere, da det giver dem et talerør.

Det er derfor vigtigt, at medarbejderne løbende har mulighed for at komme med feedback. Her er en-til-en møder dog ikke altid vejen frem.

Problemet med at bruge en-til-en-møder til medarbejderfeedback (og hvorfor spørgeskemaundersøgelser er en bedre løsning)

1. De er for tidskrævende

Selv for små virksomheder tager det alt for lang tid at sætte sig ned med alle individuelt - især hvis du foretager dem ugentligt, som det anbefales. Og det er uden at medtænke hvad indsamling af feedback, analyse og identificering af fælles problemer tager af tid? Det er bare ikke effektivt.

Sådan løser spørgeskemaundersøgelser dette problem:

Med Visma Engage tager det kun 15 minutter at sende en spørgeskemaundersøgelse til hele teamet, og programmet analyserer automatisk dine resultater så snart undersøgelsen lukker. Det sparer dig både tid og kræfter!

2. Folk er ikke altid ærlige

Hvad gør du, hvis du er utilfreds med din leder? Det kan være svært altid at være ærlig om sine frustrationer overfor en leder, der også har indflydelse på dine fremtidige karrieremuligheder og lønstigninger. Det betyder, at en ansigt-til-ansigt-samtale højst sandsynligt ikke resulterer i åben og ærlig feedback, hvilket gør den meningsløs. 

Sådan løser spørgeskemaundersøgelser dette problem:

Med Visma Engage er undersøgelser altid fortrolige og forhindrer samtidig, at svar kan knyttes til bestemte personer. Det giver dine medarbejdere et sikkert sted til at ytre deres meninger, være ærlige og få luft for eventuelle problemer.

3. Dine ubevidste fordomme

Vi har alle mere eller mindre bevidste fordomme, uanset hvor meget vi forsøger at undgå dem. Har du 1:1-møder med forskellige teammedlemmer, kan det være svært at lægge dine forudindtagede meninger om dem til side - det gælder fx ift. tidligere hændelser eller samtaler med dem.

Sådan løser spørgeskemaundersøgelser dette problem:

Med Visma Engage kan du let få øje på de største menneskelige problemer på tværs af virksomheden - hvilket betyder, at du ved, hvor du skal fokusere, uanset hvem, der påpegede problemet.

4. Det er svært at måle på din feedback

For at HR kan indse sin strategiske funktion – og det er noget, vi mener er vigtigt – er du nødt til at tage en datastyret tilgang. Selvom du kan indsamle individuel feedback fra 1:1-møder, vil det tage meget lang tid og kræve analytisk ekspertise at gøre helt rigtigt.

Sådan løser spørgeskemaundersøgelser dette problem:

Med Visma Engage får du kvantitativ data om centrale emner understøttet af en effektiv sproganalyse til at udfylde detaljerne. Det er automatisk, hurtigt, og giver dig med stor sandsynlighed mere pålidelig information.

5. Det er let at glemme noget

Husker du altid hver eneste detalje fra den samtale, du lige har haft? Det er usandsynligt. Og du kan være den bedste i hele verden til at tage noter, men det er svært at føre en ordentlig samtale, mens du skribler løs. Det betyder, at hvis du udelukkende stoler på feedback fra 1:1-møder, risikerer du, at ting bliver glemt eller misforstået. 

Sådan løser spørgeskemaundersøgelser dette problem:

Med Visma Engage præsenteres undersøgelsesresultaterne tydeligt, så der hverken mangler noget eller opstår misforståelser. Du kan endda dele resultaterne med andre teammedlemmer for fuld gennemsigtighed.

 

6. Det er ikke den rigtige måde at identificere mønstre på

Hvorfor indsamler du overhovedet feedback? Dit mål bør være at identificere hovedprioriteterne i din virksomhed fra, om der er en udfordring med ledelsen til, om folk føler sig utrygge ifm. kontorarbejde. Tager du ikke en datastyret feedback-tilgang, er det over tid, næsten umuligt at få øje på mønstre inden for visse teams.

Sådan løser spørgeskemaundersøgelser dette problem:

Med Visma Engage kan du se tilbage på tidligere resultater og derigennem identificere fremskridt. Vores automatiske skiltning hjælper dig også med at få øje på de største “historier” i dataen og identificere nøglemønstre for din organisation. 

Brug spørgeskemaundersøgelser til at lære dine ledere at afholde gode en-til-en-møder

Din tilgang til at undersøge tilfredsheden blandt medarbejderne kan (og bør nok) være mangefacetteret. Men det første skridt må være at udsende en spørgeskemaundersøgelse af alle de grunde, vi har forklaret ovenfor. Men hvad kommer efter det?

Når du har resultaterne, kan du hurtigt se, hvad du skal fokusere på næste gang. Du kan også se, hvad de enkelte teams taler om, og hvordan de har det – og det er her, lederene kommer ind i billedet. 

Måske giver du dem en 1:1-mødeskabelon eller forklarer de spørgsmål, de kan stille på et 1:1-møde – uanset hvad, kan du dele deres teams resultater med dem og hjælpe dem med at indsnævre deres fokus og bruge deres tid effektivt. 

Fx: i salgsafdelingen trives medarbejderne generelt ikke? Deres leder kan derfor med fordel fokusere på trivselsbaserede spørgsmål og stressniveau.

Visma Engage: få en gratis 31-dages prøveperiode

Hvis du er i en menneskefokuseret rolle i en mindre virksomhed, tør vi vædde på, at du altid mangler tid. Men hvis der er noget, du ikke må glemme, så er det medarbejderfeedback. Når alt kommer til alt er det at lytte nøglen til at formindske personaleomsætning, højne produktiviteten og få mere engagerede teams.

Og det er årsagen til, at vi skabte Visma Engage: For at give dig hurtigere, enklere og billigere medarbejderundersøgelser. Prøv det i dag!

  • check 15-minutters undersøgelsesinstallation
  • check Mere end 20 undersøgelser vedr. nøgleemner
  • check Øjeblikkelig indsigt efter lukning
  • check Automatiserede analyser og tips
  • check Overkommelig løbende pris
  • check 31-dages gratis prøveperiode

Skriv dig op til prøveperioden

Måske vil du også være interesseret i...