Den nye ferielov

Bliv klogere på hvilken effekt loven har på virksomheder og medarbejdere.

Ferie er ikke længere bare ferie

Samtidighedsferie, overgangsperioden, ferie på forskud... Der skal holdes styr på mange faktorer når det kommer til den nye ferielov. Heldigvis er vi godt forberedt, og guider dagligt vores kunder i at navigere i ferieloven. 

ferieloven

Fra forskudt ferie til   
samtidighedsferie

I september 2020 trådte den nye ferielov i kraft. En af de største forskelle er, at vi er gået fra at have forskudt ferie til samtidighedsferie, mens afholdelses- og optjeningsperioden også ændret.

Læs mere om samtidighedsferie

ny ferielov

3 gode måder at komme i gang på

Med sine mange nye regler kan ferieloven hurtigt spille en et puds. Kast dig i gang med ferieloven med vores beregner, lær værdien af en feriedag, eller læs om hvordan man nu kan holde ferie på forskud.

 

Hvornår er ferie restferie under den nye ferielov? 


”med samtidighedsferie taler vi ikke længere om restferie i april, for nu får vi hver måned 2,08 nye feriedage, der kan bruges af løbende. April er nu tidspunktet, hvor vi i stedet skal overveje, om der er nok ferie til at holde hovedferien, og restferie er først noget, vi gør op i december.”

Anne Robertsen, Customer Success Director

Læs artiklen

ferieloven 2021

FAQ om ferieloven

Alle lønmodtagere vil have ret til 25 feriedage, ligesom vi er vant til i dag. Men perioden, hvor ferien optjenes og afholdes, bliver ændret.

Optjent ferie kan afholdes i perioden 1. september til 31. december året efter. Det vil sige, at vi fremover har 16 måneder til at afholde vores ferie i. Perioden, som vi kan holde ferie i, er derfor forlænget forlænget med 4 måneder under den nye ferielov.

Medarbejderen har ikke krav på ferie eller feriepenge fra arbejdsgiver, hvis de er på 100 % barselsdagpenge.

Hent den store ferielovs e-bog

Ferieloven påvirker virksomheders økonomi. Loven kommer med udgifter, administrative byrder og likviditetsmæssige udfordringer, samt lovbestemte kompensationer og muligheder for likviditetslettelser.
 

Bliv klædt bedre på og download e-bogen her 

ferieloven 2022

Artikler der kan hjælpe jer videre 

Har du styr på ferieplanlægningen?

 

Med den nye ferielov har vi fået samtidighedsferie, og det kræver, at du i langt højere grad selv holder styr på dit eget ferieregnskab. Få styr på ferieregnskabet med denne folder.

 

Download folderen her

Kontakt os

Skal vi hjælpe jeres forretning med ferieregnskabet? Udfyld formularen, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan vores løsninger styrker jeres forretning.

Drejer din henvendelse sig om support, kan du finde mere info her

Ring til os

88 97 97 97

Send os en mail

info@vismaenterprise.dk

Find en medarbejder

Tjek os ud