Guide: Sådan bruger du tidsregistrering til at styrke din forretning

Det nye EU-krav til tidsregistrering af medarbejdere behøver ikke kun at være en ekstra arbejdsbyrde. Tværtimod. De unikke medarbejderdata kan være en stor fordel for din forretning, hvis du bruger dem strategisk. Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du gør.

Har du overblik over, hvornår og hvor meget dine medarbejdere arbejder i løbet af en uge, en måned eller et år? For mange virksomheder er svaret måske lidt tøvende, men det ændrer det nye lovkrav om tidsregistrering af medarbejdere. Fra 1. juli 2024 skal alle medarbejdere registrere deres arbejdstid i et system, der er objektivt, pålideligt og let tilgængeligt.

Har din virksomhed ikke et tidsregistreringssystem allerede, kan det virke som en stor administrativ byrde at få implementeret. Men med arbejdstidsregistrering kommer også unikke medarbejderdata, der er guld værd for din virksomhed. De nye data giver mulighed for at skabe overblik over, om I bruger jeres tid og ressourcer optimalt samt give en bedre balance mellem frihed, fleksibilitet og effektivitet. Det kræver bare, at du bruger dataene strategisk.

5 fordele: Sådan kan tidsregistrering styrke din forretning

1. Overblik

Først og fremmest kan implementeringen af arbejdstidsregistrering fungere som et lille sanity check. Du bliver tvunget til at tage stilling til alle aftaler og regelsæt i virksomheden i forhold til arbejdstidsregler, overtid, ferie og fravær. Når medarbejderne registrerer deres faktiske arbejdstid, giver det fuldt overblik over, hvordan tid og ressourcer bliver brugt.

2. Større effektivitet

De unikke data giver mulighed for at analysere arbejdsbyrden hos medarbejderne og giver indsigt i, om der er uventede tidsrøvere eller ineffektive processer, som medarbejderne bruger for meget tid på. 

Omvendt kan de også identificere, hvor medarbejderne bruger mindre tid end forventet, og om du skal overveje at tildele flere eller færre ressourcer til forskellige områder.

3. Tidsbesparelse

Mange tidsregistreringssystemer giver mulighed for at integrere med dit lønsystem, så du kun skal oprette data én gang. Det sparer tid og giver færre fejl.

Vores tidsregistreringssystem, Visma Time, registrerer eksempelvis medarbejdernes timer automatisk, og ved afvigelser fra normaltiden aktiveres der automatisk en kædereaktion i systemet, der tager højde for ansættelsesforhold, overenskomst, tillæg osv.

4. Præcis fakturering

Når medarbejderne registrerer deres arbejdstid knyttet op på en specifik opgave eller projekt, kan du fakturere den tid, der rent faktisk bliver brugt. Hvis processen er digital og automatiseret, betyder det desuden, at faktureringsprocessen kan udføres hurtigere og mere effektivt.

5. Bedre planlægning

Et større overblik over medarbejdernes arbejdstid kan give indsigt i travle perioder, så du bedre kan justere bemandingen efter behov. Måske kan arbejdstidsplanen strikkes mere effektivt sammen, eller der er bestemte perioder, hvor du har brug for at kalde ekstra kræfter ind. Dataene fortæller dig det hele.

Er du klar til det nye lovkrav?

Hvis din virksomhed ikke allerede har en plan for at implementere tidsregistrering af medarbejdere, er det en god ide at få styr på det nu, så du er klar, når lovkravet træder i kraft fra 1. juli 2024. Vores tidsregistreringssystem Visma Time er nemt og intuitivt at bruge. Det samtidig skalerbart, så du vælger selv, om du blot vil leve op til de nye lovkrav - eller bruge de unikke data til meget mere.

Ikon af ur

Begrænser tidsregistrering medarbejdernes frihed og fleksibilitet?

I mange virksomheder nyder medarbejderne i dag godt af et fleksibelt arbejdsliv, hvor de kan tilpasse deres arbejdstider, så de passer bedst muligt ind i hverdagen. Mange svarer på mails i toget, holder online møder derhjemme og åbner måske computeren igen om aftenen, når børnene er blevet puttet. Vil det nye krav om tidsregistrering gå ud over denne frihed?

Dét er et spørgsmål, der er på manges læber i diskussionen af lovkravet om tidsregistrering. Men faktisk kan arbejdstidsregistrering også bringe en række fordele med sig for medarbejderne selv.

Som medarbejder skal du selvfølgelig tilpasse dig til en ny opgave i hverdagen. Til gengæld får du et bedre overblik over dine arbejdstider, ferie og fravær og kan nemmere håndhæve dine rettigheder i forhold til maksimal arbejdstid og hvileperioder. 

Tidsregistreringen kan også gøre det tydeligt, om det er muligt at effektivisere egen arbejdstid og skabe mere balance i hverdagen. 

Hvor mange virksomheder i dag registrerer tid med timesedler og manuel indtastning, giver de fleste tidsregistreringssystemer mulighed for simpel registrering direkte fra en app på telefonen.

Det gør det let for medarbejderne at registrere og holde styr på arbejdstiden. Med My Visma appen kræver det for eksempel ikke mere end et par klik på telefonen.

Gør overgangen til tidsregistrering så nem som mulig

Tag det første skridt imod en mere effektiv tidsregistrering af medarbejdere. Udfyld formularen, og lad os tage en uforpligtende samtale om, hvordan Visma Time kan styrke din virksomhed.