Bliv klar til at afslutte ferieafholdelsesperioden 

En længere periode til at afholde ferien

Under den gamle ferielov var vi vant til, at afslutningen af et ferieår også betød, at en ferieafholdelse sluttede. Sådan er det ikke længere.

Nu varer ferieafholdelsesperioden 16 måneder og slutter derfor først den 31. december - året efter at ferieåret er startet. 

Bliv også klogere på, hvorfor vi skal kunne skelne mellem ferie fra flere ferieår

Ting, du skal huske som leder

Alt nyt kræver tilvænning. Derfor er det særlig vigtigt, at du som leder minder dine kolleger om at få afholdt deres ferie rettidig - særlig så længe, den nye ferielov stadig er ny for dem. Her vil det give god mening, hvis du:

  • Gør dine medarbejdere opmærksom på at få afholdt ferie, der er optjent i perioden, 01.09.2022 til 31.08.2023 og før, inden udgangen af i år.​

    Medarbejdere, der har ret til at afholde fire af de fem ugers ferie, kan få udbetalt eller overført den femte ferieuge. Overførelse af ferie kræver dog en indgået aftale mellem arbejdsgiver og medarbejder.
     
  • Få styr på interne aftaler f.eks. overførselsaftaler, hvis medarbejderen ønsker at overføre sin restferie.

Få ferieoverblikket i My Visma

Det skal være nemt at være medarbejder. Derfor skal det heller ikke tag mere end 2 minutter at få det nødvendige ferieoverblik og registrere en ferie. Er du enig?

Læs mere om My Visma

Måske vil du også være interesseret i...