Metroselskabet og Hovedstadens Letbane havde brug for et nyt system til at håndtere ansøgninger

Et behov for systemunderstøttelse

På baggrund af et øget behov for flere medarbejdere skulle Metroselskabet håndtere et uoverskueligt antal af rekrutteringer. En opgave, som dengang virkede umulig - i hvert fald uden et system, der kunne effektivisere rekrutteringsprocessen. 

“Dengang havde vi ikke noget rekrutteringssystem, og vi stod og skulle ansatte en hel masse mennesker i forbindelse med Cityring-projektet. Én af de første, vi skulle ansætte, var en ny receptionist.”  Fortæller Anne-Louise Winther, HR Partner i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.


“Derudover vil vi gerne være fri for selv at skulle holde styr på de mange deadlines, der er forbundet med at lave løn. Der er nogle opgaver, der skal foretages på bestemte tidspunkter, og det pres ønsker vi ikke. Og så vil vi være helt sikre på, at lønnen er korrekt og bliver udsendt rettidigt. Gennem alle årene med outsourcing af lønopgaven til Visma har vores fejlprocent på løn været meget lav. Det giver ro i organisationen, og det er vigtigt for os, at medarbejdertilfredsheden også her er helt i top.”

Lønadministration fra Visma

Valget faldt på EasyCruit 

At valget faldt på EasyCruit, forklarer Anne-Louise Winther med, at systemet understøtter og effektiviserer hele rekrutteringsprocessen fra A til Z. Samtidig er det et driftssikkert system. “Det tager mig maks. fem minutter at lægge et job op. Vi kan komme ud på de kanaler, vi ønsker at annoncere vores jobopslag på. Vi kan lægge relevante søgekriterier ind på hver enkelte stilling. Og så kan vi hurtig og nemt indkalde til samtale og ligeledes give afslag.”

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane bygger flere end 50 metro- og letbanestationer, der skaber nye forbindelser og muligheder i Hovedstaden, og dermed hjælper mere end 1 million passagerer, som kører med metroen hver uge. 

Et system med mange muligheder

Når kandidater søger en stilling, udfylder de selv de personlige informationer, som Metroselskabet og Hovedstadens Letbane skal bruge. Derudover medvirker EasyCruit til, at rekrutteringsprocessen ikke besværliggøres på baggrund af mange ansøgninger, da det er nemt at søge ud fra relevante kriterier i ansøgningerne, påpeger Anne-Louise Winther. Samtidig er det nemt og hurtigt at give alle kandidater de respektive svar, som de skal have på deres ansøgninger. Alle kandidater skal naturligvis have et svar, når de har taget sig tiden til at søge et job. Derudover lægger Anne-Louise Winther også vægt på, at systemet understøtter muligheden for at annoncere på mange forskellige jobsites samtidig. Systemet kan kobles op til forskellige kanaler, som udover de mere generelle rekrutteringskanaler også kan være mere fagspecifikke kanaler.

Ikke bare et rekrutteringssystem - også et professionelt samarbejde

Udover tilfredsheden i at have et effektivt system, der understøtter rekrutteringsprocessen, så fremhæves samarbejdet med Visma Enterprise også som noget, der vægter højt hos Metroselskabet og Hovedstadens Letbane.

“Jeg oplever samarbejdet med Visma Enterprise som værende utroligt professionelt. Der er et højt kundefokus fra deres side. Hvis vi har et behov for at tale om et eller andet,  så får vi svar på det, og der bliver med det samme sat et møde op og taget action på tingene,” siger Anne-Louise Winther.

Effektivisering af rekrutteringsprocessen siden 2010

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane tog valget om at få effektiviseret deres rekrutteringsproces med EasyCruit tilbage i 2010. Selvom der i mellemtiden er kommet utallige af andre rekrutteringssystemer, så har Metroselskabet og Hovedstadens Letbane stadig valgt at holde fast i EasyCruit.

“Vi er bare super glade for at arbejde i EasyCruit. Det er et nemt - og i virkeligheden et ret simpelt system, som opfylder vores behov, og det bliver det ved med at gøre,“ siger Anne-Louise Winther.

Netop det, at EasyCruit er simpelt, understreger systemets intuitivitet. Det er nemt for chefer, som ikke nødvendigvis ofte rekrutterer, at sætte sig ind i systemet. Det er også nemt for kandidater at søge et job. Og så er det med til at overskueliggøre rekrutteringsprocessen for HR.

EasyCruit til rekruttering

“Jeg oplever samarbejdet med Visma Enterprise som værende utroligt professionelt. Der er et højt kundefokus fra deres side...” 

Anne-Louise Winther, HR Partner i Metroselskabet & Hovedstadens Letbane

Udfordring

I forbindelse med Metroselskabets Cityring-projekt tilbage i 2010 blev den manuelle rekrutteringsproces for uoverskuelig at håndtere på en optimal og tilstrækkelig måde.

Løsning

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane har siden da fået effektiviseret og understøttet deres rekrutteringsproces med EasyCruit, samt fået et professionelt samarbejde med Visma Enterprise, hvilket medvirker til den gode oplevelse af systemet.

Resultat

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane har nu et rekrutteringssystem, der understøtter og effektiviserer deres rekrutteringsproces fra A til Z, og et system, der er simpelt og intuitivt, både for HR medarbejdere, kandidater og relevante chefer at navigere i.

Kontakt os

Får vores løsning hos Metroselskabet og Hovedstadens Letbane dig til at overveje EasyCruit? Udfyld formularen, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan I styrker jeres forretning.

Drejer din henvendelse sig om support, kan du finde mere info her

Ring til os

88 97 97 97

Send os en mail

info@vismaenterprise.dk

Find en medarbejder

Tjek os ud