Følg driften på Visma Løn og Visma HR

Vi er nu overgået til ny hostingleverandør.

Du vil i den kommende tid kunne følge driftsstatus på Visma Løn og Visma HR her på siden.

Visma Løn          Visma HR

Sådan garanterer vi datasikkerheden

Visma lønsystem

Driftsinformation for Visma Løn

For generel driftsinformation henviser vi til Visma Community
 

  1. ​​Releases og systemvedligehold på Visma Løn
    • ​​Vi foretager løbende releases og vedligehold af Visma Løn. Du kan se eksakte dage og tider her.

Oplever du en udfordring, der ikke er fremgår her, er du velkommen til at kontakte supporten.

 

Driftsinformation for Visma HR

  1. ​​Releases og systemvedligehold af Visma HR
    • ​​Vi foretager løbende releases og vedligehold af Visma Løn. Du kan se eksakte dage og tider her.

Oplever du en udfordring, der ikke fremgår her, er du velkommen til at kontakte supporten.

Til dig som er bruger af Visma Løn

Support

Vores lønkonsulenter sidder klar til at hjælpe dig, og mandag den 5. Juni (grundlovsdag) holder vi ekstraordinært åbent - dog med begrænset bemanding. 

Du kan ringe til os på telefon: 88 97 97 97

 

Til dig som har outsourcet din lønadministration

Support til dig, der har outsourcet løn

Vores lønkonsulenter sidder klar til at hjælpe dig, så tøv endelig ikke med at kontakte din lønkonsulent, hvis du har spørgsmål. Vi holder dog lukket mandag den 5. juni. 

 

Vores valg. Din sikkerhed.

I Visma Enterprise har vi en ambition om at levere stærke, fremtidssikre løsninger til vores kunder. For at skabe de bedste betingelser for hurtig og smidig udvikling af vores lønplatform i et sikkert og skalerbart miljø, har vi valgt at skifte til en cloudplatform.

Se udsendte varsling fra oktober 2022

 

Fremtiden kender ingen. Nøglen er et fleksibelt setup.

Med ønsket om en øget fleksibilitet og skalerbarhed har vi valgt en løsning, der også i fremtiden vil sikre, at vi kan levere markedets bedste, mest stabile og sikre lønplatform. Med afsæt i grundige analyser af markedet har vi valgt at skifte hostingleverandør. På den måde sikrer vi fleksibilitet i fremtiden for vores kunder og os selv. 

Se den opdaterede databehandleraftale her i dansk eller engelsk version.

Jeres data er i trygge hænder

Med skiftet til Amazon Web Services vil adgangen til data blive begrænset, idet data vil være krypteret med en krypteringsnøgle, som kun Visma har. Alle data krypteres både under transmission og under opbevaring.

Derfor vil det kun være Visma og kunder på Visma Løn, der kan tilgå data i et læsbart format. Som kunde vil du selvfølgelig kun have adgang til jeres egne data.

Du kan læse mere om hvad vores skift af hostingleverandør betyder for jeres data her.

Hvad betyder den nye hostingaftale?

Med en kommende hosting i et mere moderne og fleksibelt setup, får vi i Visma Enterprise muligheden for at arbejde hurtigere. I fremtiden får vi blandt andet mulighed for automatiske tests før releases, hvilket betyder, at ændringer og opdateringer af Visma Løn kan ske hurtigere. 

Så selvom vi siger, at brugerne af Visma Løn ikke kommer til at mærke noget til skiftet af hostingleverandør, så vil de på sigt mærke effekten. Med et mere smidigt og automatiseret setup forventer vi at kunne levere opdateringer til Visma Løn i højere tempo end tidligere. 

Kort fortalt, så får den nye hostingaftale inddirekte en positiv effekt på udviklingen af Visma Løn. Og det kommer selvsagt brugerne til gavn.

Værd at vide om skift af hostingleverandør

Svar: Vi skifter fra Nets til Amazon Web Services per 6.4.2023.
Vi forventer fuld migrering pr. 4.6.2023.

Læs mere i den udsendte information her.

Svar: Vi skifter hostingleverandør for at sikre et skalerbart og fremtidssikret setup. 

Svar: Vi har efter nøje evaluering og analyse valgt Amazon Web Services, da det er en moderne standardløsning, der giver flere muligheder for os som leverandør til en konkurrencedygtig pris. 

Svar: Den nye hostingaftale gælder udelukkende Visma Løn. 

Svar: Med skiftet til Amazon Web Services vil adgangen til data blive yderligere begrænset, idet data vil være krypteret med en krypteringsnøgle, som kun Visma har. Derfor vil det kun være Visma og kunder på Visma Løn, der kan tilgå data i et læsbart format. Kunder vil selvfølgelig kun have adgang til egne data. 

Svar: Vi benytter kun datacentre i EU. De to primære datacentre er i Stockholm, Sverige og disaster datacenter er i Frankfurt, Tyskland. 

Svar: Ingen af de services, Visma Enterprise A/S skal benytte hos Amazon Web Services, kræver, at deres underleverandører skal have adgang til data, eller at data skal overføres uden for de valgte datacentre i Frankfurt og Stockholm.

Læs mere her: www.aws.amazon.com/compliance/sub-processors

Svar: Vi anbefaler, at I deler link til denne side samt det fremsendte brev med jeres Data Protection Officer eller tilsvarende rolle samt jeres IT-sikkerhedsansvarlige. 

Svar: Nej, skiftet medfører ikke risiko for læk af persondata. Amazon Web Services har på deres løsninger implementeret en state of the art sikkerhed, som på bedste vis beskytter data.

Svar: Ja. Backup er også hostet i EU og alle data krypteres, både under transmission og under opbevaring. Krypteringsmetoden, der anvendes, er en løsning, hvor kun Visma har adgang til krypteringsnøglen. Derfor vil det kun være Visma og kunder på Visma Løn, der kan tilgå data i et læsbart format. Kunder vil selvfølgelig kun have adgang til egne data.

Svar: Ja, alle data krypteres, både under transmission og under opbevaring. Krypteringsmetoden, der anvendes, er en løsning, hvor kun Visma har adgang til krypteringsnøglen. Derfor vil det kun være Visma og kunder på Visma Løn, der kan tilgå data i et læsbart format. Kunder vil selvfølgelig kun have adgang til egne data.

Flere spørgsmål end svar?

Har du fortsat spørgsmål til, hvad en ny underleverandør betyder for jer som kunde eller til vores sikkerhed i forbindelse med hosting-aftalen, anbefaler vi, at du ser denne spørgesession.

Værter:
- Mille Lohmann, Commercial Director
- Nikolaj Weber, Data Protection Manager & Information Security Officer

Se spørgesession her

Se præsentation fra spørgesession her

Få baggrundsmateriale

Visma har nøje vurderet Amazon Web Services som kommende ny underdatabehandler. Resultatet af disse vurderinger stiller vi til rådighed for dig som kunde, og du kan benytte materialet som grundlag for dine eventuelle egne vurderinger.

Udfyld formularen og få adgang til følgende dokumenter:

- Executive summary
- Transfer Impact Assessment (TIA)
- Risk Assessment
- Data Protection Impact Assessment (DPIA)

“Vores fornemmeste opgave er at levere løsninger og services, der forenkler vores kunders administration. Det betyder, vi altid skal være på forkant med vores egne leverandører, så vi sikrer, vi selv har det optimale setup for at servicere vores kunder med både software og mennesker.”

Anders René Andersen
Managing Director, Visma Enterprise A/S 

digitaliser processer

Mangler du stadig mere viden?

Savner du information, der ikke findes her på siden, eller i vores Transfer Impact Assessment, er du mere end velkommen til at række ud. Du kan skrive direkte til vores Security & Compliance afdeling her

Ring til os

88 97 97 97

Send os en mail

info@vismaenterprise.dk

Find en medarbejder

Tjek os ud